OROFACIALE THERAPIE JAARTRAJECT DN OROFACIALE THERAPIE
Aanbod Orofaciale therapie
Wie zijn wij
Onze video's
Ontvang onze nieuwsbrief
Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang de laatste updates in je mailbox
[mc4wp_form id="`{`mc4wp_form id=``2911```}`"]
Over Orofaciale therapie

Het is van belang dat een fysiotherapeut in staat is te oordelen of een therapeutische behandeling is aangewezen bij patiënten met orofaciale pijn of dat deze patiënten moet worden doorverwezen. In de praktijk begint alles het met het stellen van een correcte diagnose. Echter is de diagnostiek van orofaciale pijn zeer complex.
Pijn in het aangezicht kan verschillende oorzaken hebben, waaronder neurologische en neuro vasculaire aandoeningen, problemen met de tanden maar ook klachten vanuit het kaakgewicht en de kauwspieren.
Odontogene problemen en Temporomandibulaire disfuncties (TMD) komen het vaakst voor. TMD is een verzamelnaam voor verschillende pijnaandoeningen en functiestoornissen in het kauwstelsel. De verschillende TMD sub-diagnosen worden gesteld op basis van informatie die verzameld wordt vanuit de anamnese en het klinisch onderzoek van het kauwstelsel.

Een correcte classificatie van orofaciale pijn is essentieel om te komen tot een juiste diagnose en om de meest effectieve behandeling in te stellen. Om tot een afweging van een behandeling te komen zijn kennis en vaardigheden omtrent classificatie van orofaciale pijn en hoofdpijn met behulp van DC/TMD en de ICDH noodzakelijk. Door gebruik te maken van de juiste vragen in de anamnese, een extra- en intra oraal onderzoek, een actief – en passief bewegingsonderzoek en specifieke testen van het kauwstelsel uit te voeren, kan men tot een juiste classificatie komen. Dit vormt een belangrijk onderdeel en een meerwaarde voor elke fysiotherapeut in de praktijk.

De cursus gaat door op:

Site ZOL, Ziekenhuis Oost Limburg, Genk
UCLL, Campus LiZa,
Schiepse Bos 5,
3600 Genk

Maatschappelijke zetel:

Adres : Schoterweg 149, 3980 Tessenderlo
E-mail : info@orthologos.be
Handelsnaam van de onderneming :
Vzw Ortho-Logos
Ondernemingsnummer: 0685.739.025

Laatste Nieuws
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor.
Recente reacties
    Ads