Michel

In 2000, na met onderscheiding (aan het huidige UH) als kinesitherapeut te zijn afgestudeerd, is Michel onmiddellijk begonnen met het opbouwen van zijn eigen praktijk, dit terwijl hij zich verder specialiseerde in manuele therapie (Hasselt) en myofasciale therapie / dry needling (Brugge). Beide opleidingen heeft hij in 2002 met grote onderscheiding afgerond. In 2003 ving hij aan met de studies osteopathie (FICO, Antwerpen) en orthomoleculaire geneeskunde (Gent), beide opleidingen zijn in 2008 met grote onderscheiding beëindigd. Ondertussen heeft hij er eveneens applied kinesiology (2005, Antwerpen) bij gedaan. De drang naar kennis en ervaringsuitbreiding bracht Michel tot het doceren. In 2008 begon hij als assistent in de eerste 3 jaar van de osteopathie-opleiding, om dan in 2009 enkele basis-wetenschapsvakken zoals scheikunde, biochemie, fysica, neuroanatomie & fysiologie te doceren. Zijn gedrevenheid leidde, in 2010, tot de positie van internationaal hoofddocent fysiologie, voedingsleer en dry needling voor FICO.

In 2011 zijn collega osteopaten / myofasciale therapeuten Nick Vandingenen en Marc Vos hem komen versterken in de opleiding Dry Needling. Vanaf 2015 werd Michel tot senior lecturer benoemd door FICO en ging hij ook met een verfrissende blik, neurologie onderrichten in binnen- en buitenland.

Ondertussen werkte hij met verschillende topatleten in judo, voetbal, wielrennen, tennis, motorcross, Braziliaans jujitsu en decathlon, zowel in binnen- en buitenland wat leidde tot de opening van zijn groepspraktijk in Düsseldorf in 2014.

Dit alles is in 2017 samengevloeid tot Orthologicae; Applied Evolution, Physiology, Neurology, Nutrition and Orthomolecular medicine; een 3-jarige opleiding waarin uitgegaan wordt van een stevige osteopathische basis en deze ge-‘fine-tuned’ wordt met evolutionaire, fysiologische, neurologisch en orthomoleculaire principes om tot een approach te komen, die het mogelijk maakt om zeer gericht en snel de klachten bij mensen aan te pakken en dit in de basis van hun totaliteit.