Nick

In 2004 is Nick afgestudeerd als MSc in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (aan het huidige UA) te Antwerpen. Hij is onmiddellijk aan de slag kunnen gaan als kinesitherapeut van de A-kern van toenmalig eersteklasser Kvc Westerlo (2004-2010). Hij heeft zich dan verder gespecialiseerd als Sport- en Kracht Revalidatie Trainer in Amsterdam (2004), die hij volbracht met grote onderscheiding. Daarna is hij zich verder gaan specialiseren in Myofasciale Therapie/Dry Needling (2006) te Brugge en Manuele Therapie (2008) te Mechelen en hij studeerde met onderscheiding af aan beide opleidingen. In de opleiding Applied Kinesiology van Zenith (2009) werd hij getriggerd door de denk mechanismes van osteopathie. In 2010 startte hij aan het FICO in Antwerpen de opleiding osteopathie en ronde deze af door met grote onderscheiding af te studeren. Zijn thesis (The effect of manual applied techniques of the respiratory diaphragm on the pressure of the lower esophageal sphincter in patients with non erosive reflux disease and healhty volunteers) werd internationaal gepubliceerd in het vakgebied gastro-enterologie.

Hij werkte in een zelfstandige groepspraktijk van 2005-2015 en heeft in 2016 zijn eigen osteopathie/dry needling praktijk geopend te Tessenderlo. In zijn praktijk werkt hij ook met verscheidene topatleten uit het wielrennen, veldrijden, atletiek en voetbal. Ook begeleide hij race piloten tijdens de 24 h van Francourchamps en Zolder in 2010-2011.

Sinds 2016 is hij ook terug actief als osteopaat bij professionele voetbalclub Kvc Westerlo. In 2017 contacteerde de professionele wielerploeg Wanty Groupe Gobert hem om als ploeg osteopaat de renners te willen ondersteunen op rondes zoals Ronde van Romandië, Criterium Dauphiné en de Tour de France.

Sinds 2011 is Nick gestart met het assisteren in de opleiding Dry Needling onder de vleugels van Michel Leduc. Ondertussen heeft hij ook internationaal geassisteerd in de opleiding Dry Needling. De vlotte en zeer professionele samenwerking tussen Michel, Marc en Nick leidde tot het oprichten van hun eigen Dry Needling opleiding te Geel.

Het primaire doel is om op een duidelijke, gestructureerde manier het praktisch gedeelte van Dry Needling aan te leren aan de studenten met als uitgangspunt een diepgaande anatomische kennis met respect voor veiligheid en hygiëne.